Trasee recomandate

PIATRA ALTARULUI

Forma impresionantă a Piatrei Altarului și aparența aprope divina, atrage cu forță, care este greu de refuzat, la cățărare. Traseele cele mai frecventate sunt ”Drumul Clasic” și ”Creasta de Est”.

TRASELE PE CUȘMĂ

Se numește ”Cușmă” stânca care se află în față cu zidul vestic al Piatrei Altarului. Are mai multe trasee, dar noi recomandăm ”Drumul Eva” și ”Fisura Cușmei”, care au niste ”balcoane” înteresante și o linie incitanta. Traselele sunt echipate în stil alpin, utilizarea scarii de cățărare este recomandată!!!

ZIDUL POȘTEI

Zidul Postei se află lângă vila ”Razele Soarelui” și are aprope douăzeci de trasee, cu greutate între 5 și 8 !!!,cu o lungime maximală de 80 m. Locul este ideal pentru initiere, și pentu cei care preferă o escaladă sportivă.

SUHARDUL MIC

Stânca roșcată care se înalță deasupra Lacului Roșu are o mulțime de trasee, pritre care găsim ”drumuri” echipate în ani 50!!!, și trasee ”sportive” recente cu un grad de greutate 8+ !!!.

Noi recomandăm trei: ”Hornul Roșu” , traseu de inițiere accesibil chiar pentu începetori, și clasicele ”Fisura Centrală” respectiv ”Ențiana”.

PIATRA SINGURATICĂ

Traselele scurte , dar interesante și foarte technice de pe Piatra Singuratică oferă o satisfacție și recompensă totală pentru oboseala drumului ce dureză 1h 20 – 2h din orasul Bălan. Începând de 2010 Piatra Singuratică este echipată de un cablage de oțel, un mini ”via ferata”

ce permită să ajungă în sigurață la vârf și cei care nau nici o experiență în escaladă.  

Stancile de la Lacul Roșul, din Cheile Bicazului, de pe Piatra Singuratică au multe zeci de trasee, cu grad de dificultate de la 4 până la 9, cu variante aprope infinite. Posibilitățile sunt limitate numai de starea vremi și de capacitatea cățărătorului ...