Ajánlott mászóútak

Oltár-kő

Az Oltárkő lenyügöző formája és fenséges megjelenése szinte ellenállhatatlanul csábitja a szemlélőt a mászásra. A leggyakrabban mászott utak a Klasszikus ut, és a Keleti gerinc.

Lapos-kucsma mászóútjai

A Lapos Kucsma az Oltár-kő nyugati oldalával szemben található sziklafal.Mászoútjai a Lapos-Kucsma Repedése, és az Éva Útja, alpin stilúsban szegezett útak, érdekes boltozatokkal és izgalmas nyomvezetésel.Kötéllétra használata errössen ajanlott!

Posta fal mászóútjai

Az ugynevezett Posta falon számos különböző nehézségű (5, - 7+) út található. A rövid, egy két kötélhosszas,de intenziv utak igazi csemegét jelenthetnek a sportmászás kedvelöinek.

A Kis-Cohard mászóútjai

A Kis-Cohárd, Gyilkos-Tó fölé magasló sziklatömbjének számos mászoutjából, hármat ajánlúnk, a kezdök számára is járhato,szinte beavató útnak számitó Vörös Horony útat, és a gyakran mászott, érdekes technikai megoldásokat kináló Középsö repedés, valamint az Encián mászoútat.

Az Egyes-kő mászóútjai

A rövid de izgalmas, egy-két kötélhosszas mászoútak, kárpotolnak és egésznapos másznivalot biztositanak az Egyes-kőt meglátogató sziklamászonak, hisz a megközelités egy kisebb turát jelent, jelentős szintkülönbséggel.