Ture de zi de la Gheorgheni

Vizitarea castelului Lazar din Lăzarea

Castelul Lazar se află la 7 km de la menajul nostru, o fortăreaţă renascentistă reconstruită din anii 1970, renumită pentru faptul că fusese locul de copilărie al lui Bethlen Gabor, voievodul Transilvaniei. Castelul oferă loc unei expoziţii permanente de arte plastice şi diverselor programe culturale.

Vizitarea peşterii Sugău

Peştera Sugău este singura peşteră speologică deschisă vizitatorilor. Stalactitele şi stalagmitele unice aşteaptă pe diferite niveluri şi galerii vizitatorii dornici să vadă miracolele naturii.

Vizitarea mlaştinei Fenek, rezervaţie naturală de la Voşlobeni

Mlaştina de la Voşlobeni este o rezervaţie naturală aflată în partea sudică al bazinului Gheorgheni, relicva trecutului îndepărtat oferă posibilitatea de-a arunca o privire la ceea ce a fost vegetaţia mlaştinei înaintea desecării, fiind leagănul multor plante ocrotite.

Tura la Vârful Pricske

Pricske este cel mai înalt munte mărginind bazinul Gheorgheni, fiind una dintre cele mai înalte vârfuri în împrejurimea oraşului Gheorgheni.

Această tură vă oferă posibilitatea de-a trăi o adevărată aventură pe cai, cei aproape 800 m diferenţă de nivel pun la încercare atât călăreţul cât şi calul, însă spectacolul oferit de priveliştea şi frumuseţea naturii dau o recompensă de neuitat.

Perioada turei: min. 5 ore.

Nu este recomandată pentru călăreţi începători!

Tura la Vârful Covacipeter şi izvorul Oltului

Punctul cel mai înalt al drumului legând oraşul Gheorgheni cu Bălan se numeşte Covacipeter, de unde vi se oferă o privelişte spectaculoasă pe Hăşmaşu Mare şi Piatra Singuratică.

Particularitatea turei este posibilitatea de-a stinge setea cu apa cristalină şi rece al izvorului fluviului Olt.

Perioada turei: min. 5 ore

Tura Gheorgheni - Borzont

La poalele muntelui Bucin se află aşezarea cea mai vestică a bazinului Gheorgheni. Drumul traversează bazinul în direcţia est- vest, trecând pe râul Mureş, prin pădurea de mesteacăn de la Borzont.

Tura de o zi întreagă este mai mult pe teren plat, necesitând un călărit de cel puţin 40 de km, perioada fiind min. 7 ore.